• Bezorging 0 € NL + B
  • Retourneer 0 € NL + B
  • gratis kopersbescherming
  • Hotline +31 (0)74 8080223 Ma-Vrij 9.00-17.00

 

 

Brandhoutrek

Een brandhoutrek voor de moderne leefruimte.


Het chique appartement met designmeubilair en een moderne open haard of kachel heeft een bijpassende brandhoutrek nodig, die als een meubelstuk in de omgeving past. Materialen zoals roestvrij staal of zwart matgelakt metaal zijn hiervoor bijzonder geschikt ....

25 artikel(en)

25 artikel(en)

 

Welk materiaal beter past, is over het algemeen gerelateerd aan het uiterlijk van de omgeving. Een roestvrijstalen kachel suggereert het idee bijvoorbeeld ook om roestvrij staal te gebruiken. Verder is een modern aantrekkelijk ontwerp een absolute must. Het contrast van deze materialen met het zichtbare opgeslagen brandhout verhoogt de sfeer in de hele kamer. Omdat het brandhoutrek het bestaande meubilair niet mag overtreffen wat betreft het ontwerp, zou het eerder eenvoudig en transparant moeten worden gehouden om elegant in het bestaande beeld te passen. Onze ontwerpers hebben er intensief over nagedacht en verschillende concepten ontwikkeld en geïmplementeerd. De voorbeelden die hier worden aangeboden, zijn het resultaat.

  

Over open haarden en kachels

Een open haard is een aanwinst voor het luxe huishouden. De aangename warmte van het natuurlijke brandstofhout zorgt voor een aangenaam gevoel en de flikkerende gloed van de vlam creëert een onvergelijkbare ambiance. Op een regenachtige herfstdag is er niets beter dan jezelf opwarmen bij de open haard en je gedachten laten dwalen. De meeste mensen denken aan het woord open haard in oude kastelen of kastelen en de typische rustieke uitstraling van een dergelijke open haard. Vandaag heeft echter een veel meer eigentijdse trend de overhand. Er zijn zeer moderne open haarden en fornuizen, die kunnen worden ingevoegd in de meest stijlvolle woonomgevingen. Vooral kachels zijn erg populair omdat de installatie in een bestaande woonsituatie veel minder gecompliceerd is dan een gewone open haard. Buiten haarden zijn ook erg populair omdat ze relatief eenvoudig kunnen worden gebruikt bij bestaande gebouwen. Zo wordt het terras een verwarmde serre en biedt het extra woonruimte. Al deze moderne open haarden hebben één ding gemeen. De meest gebruikte brandstof is hout. Het is dus nodig om het brandhout op te slaan om het bij de hand te hebben wanneer nodig. Natuurlijk kun je het hout gewoon ergens in een stapel bewaren, maar dat ziet er nogal tijdelijk uit en is geen prettige oplossing, althans voor interieurs. U heeft dus een brandhoutrek of een brandhoutstand nodig. Dergelijke brandhoutstands zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

 

Brandhoutrek: Wetenswaardigheden over het gebruikte materiaal

Het materiaal van het brandhoutrekmetaal is zwart mat gelakt metaal. In de moderne woonomgeving is de matzwarte look zowel subtiel als chic. Deze versie is echter niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Het brandhoutrek in matzwarte look is verkrijgbaar in verschillende versies en veel verschillende maten. Het past zo ideaal in bestaande ruimtelijke omstandigheden.

Het brandhoutrek roestvrij staal heeft een aantal andere voordelen door het gebruik van dit edele materiaal. Het materiaal is volledig roestvrij. Het kan heel schoon worden gehouden en is niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar ook voor buiten. Deze brandhoutstandaarden zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en afmetingen, zodat voor elke smaak en ook voor verschillende ruimtes met verschillende ruimtevoorwaarden het juiste moet zijn.

 

Brandhouttribunes Voordelen & Modelvoorbeelden:

In het model "Meyda" is de steunvloer iets hoger, zodat u de vloer goed onder de brandhoutrek kunt reinigen of eenvoudig gevallen houtresten kunt verwijderen. Het wordt ook geleverd met voet beschermende voetsteunen. 

Het model "Reto" is uitgerust in het onderste gedeelte met een opvangbak voor houtresten en dus ook geschikt voor kleinere bossen of aanmaakhout. Alle aangeboden modellen zijn handgemaakt en worden van zeer hoge kwaliteit verwerkt.

Het model "Irving" Deze variant is een speciale blikvanger. De ribachtige constructie maakt het bijzonder uniek. Dit model is verkrijgbaar in matzwarte optiek en in roestvrij staal. Houd ook rekening met de verschillende formaten waarin het wordt aangeboden. Deze brandhoutstandaard heeft nog een heel speciale functie. Het kan rechtop worden geplaatst, maar ook liggen. In het horizontale ontwerp kan het ook als stijlvol zitmeubel worden gebruikt. U hebt dus niet alleen een aantrekkelijke opbergmogelijkheid voor het brandhout, maar ook extra zitplaatsen voor de gasten.