• Bezorging 0 € NL + B
  • Retourneer 0 € NL + B
  • gratis kopersbescherming
  • Hotline +31 (0)74 8080223 Ma-Vrij 9.00-17.00

 

 

Brandhoutrek

10 artikel(en)

10 artikel(en)

Brandhoutrek, stijlvol woonaccessoire

Geniet van het knispert vuur bij uw eigen open haard, tegen de gezellige warmte van een open haard kan er geen centrale verwarming op. Geen wonder dat de open haard als woonattractie sinds enkele jaren een gestage groei kent. Natuurlijk wordt het vrije spel van de vlammen alleen mogelijk gemaakt door hout te verbranden. Echter, voor het bijvullen wil je niet continu de kelder of naar buiten om het hout aan te vullen. Een brandhoutrek voor de opslag van het brandhout in de zelfde kamer als waar de openhaard staat is niet alleen praktisch. 

Als onderdeel van het decor roept het gestapelde hout een gezellige sfeer op, nog voordat de vlammen in de open haard kraken. Ontwerpers hebben verscheidenen creatieve oplossingen ontwikkeld in de afgelopen tijd, om een eenvoudig brandhoutrek te ontwikkelen wat duurzaam en praktisch is voor iedereen.

 

Brandhoutrek - Stijlvol opgeborgen

Voor een perfecte interactie met de rest van het interieurontwerp, is het belangrijk om te bepalen welke ruimte beschikbaar is voor het brandhoutrek en hoeveel hout er moet worden ondergebracht. Kortom, als u regelmatig gebruik maakt van uw openhaard en veelvuldig naar buiten moet lopen en voldoende ruimte heeft in de woonkamer, is het raadzaam om naar de grote brandhoutreken te kijken. 

Als de haard echter sporadisch wordt gebruikt, zijn kleinere brandhoutreken voldoende. Vooral brandhoutreken om aan de muur te hangen zijn een ideale oplossing. Vanwege de bodemvrijheid van de kamer vergroot u de ruimte visueel.

 

Stabiel gestapeld

Voor installatie aan de muur of in de buurt van de muur, wordt een achter paneel gebruikt om te beschermen tegen vuil en tegelijkertijd de plank te stabiliseren voor hogere gewichten.

Wil je meer verfijning? Openhaardrekken zonder achterwand bieden het voordeel dat ze aan beide zijden bruikbaar zijn. Efficiëntie en decoratieve effecten komen hier samen, bijvoorbeeld als scheidingswand. Chique in matzwart of mat wit metaal, maar ook in roestvrij staal en geschikt voor het ultramoderne interieur in minimalistische of industriële stijl. Geïnspireerd door moderne elegantie is de hout lade met melkkleurig of zwart glas en geborsteld roestvrij stalen buis voor de kleine houtvoorziening.

Twee frames met dwarsbalken, zo eenvoudig in constructie, de tijdloze staanders van metaal met poedercoating hebben een aangenaam onopvallend effect. Ongeacht met of zonder bodem. Nog eenvoudiger zijn de stapelhulpmiddelen van twee steunen en een dwarsschoor. Verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, roestvrij staal en roest.

 

Behoorlijk opgeslagen

Als u enthousiast bent over de brandhoutreken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden voor optimale opslag. 

Bewaar absoluut droog hout in de woonkamer! Vers, vochtig hout zal stoven en vatbaar zijn voor aantasting door schimmels. Voor een gezond binnenklimaat, moeten daarom grote hoeveelheden vers geslagen hout noodzakelijkerwijs eerst in de kelder of buiten drogen. Brand alleen droog hout. Wie wil vermijden dat de gezellige uren op idyllische winteravonden in roet en rook oplossen, moet voldoende aandacht besteden aan het vochtgehalte van het hout. Gebruik daarom nooit vers gekapt of vochtig hout voor de openhaard. Niet te dicht op elkaar stapelen. Om de vrije luchtcirculatie niet te hinderen, leg je de boomstammen losjes op elkaar in plaats van het brandhoutrek te overbelasten.

Tip: alleen goed gedroogd hout is goed brandhout. Niettemin mag het niet langer dan vier jaar worden bewaard, aangezien de calorische waarde van het hout daarna aanzienlijk wordt verminderd.